Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
INBRAAKMETHODES WAAR BOUWKUNDIGE BEVEILIGING KAN WERKEN
INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Beveiligingkompas LinkedIn
Beveiligingkompas twitter
Beveiligingkompas Google+

BOUWKUNDIGE BEVEILIGING

BEVEILIGING DOOR:

HUISBEVEILIGING,

BOUWKUNDIGE BEVEILIGING,

BOUWKUNDIG BEVEILIGD, 

DEUR BEVEILIGING,

POLITIE KEURMERK VEILIG WONEN,

RAAM BEVEILIGING EN MEER..

TOEGANG

CAMERA / CCTV

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT

INBRAAK


Bedrijfsgebouwen hebben veel opengaande gevelelementen die tijdens werktijd meerdere malen gebruikt worden door personeel/bezoekers. De inbraakwerendheid tijdens werktijden van een deur/raam kan wezenlijk verschillen door het gebruik dan na werktijd.

Afhankelijk van de functie van een deur zullen de bouwkundige maatregelen wel of niet intact blijven tijdens werktijden. Het is niet doenlijk om elke keer de deur af te sluiten met alle sloten.

Functie van een gebouw kan ook bepalen welke bouwkundige maatregelen genomen dienen te worden. Bij een verzamelgebouw zijn er mogelijk meerdere gebruikers welke elk een eigen bedrijfsingang hebben. Als elke ingang toegankelijk is d.m.v. een gezamenlijke “open” entree dan zullen deze deuren ook bekeken moeten worden. Ook al zijn deze deuren inpandig.

BOUWKUNDIGE BEVEILIGING

Deuren bouwkundig beveiligen

Ramen bouwkundig beveiligen

Compartiment realiseren met bouwkundige beveiliging

Bouwkundig beveiligen met rolluiken
Toegangsdeuren hebben andere bouwkundige maatregelen nodig dan nooduitgangen. Bij toegangsdeuren kunnen overdag alleen het hoofdslot in gebruik zijn en de bijzetsloten niet. Bij nooduitgangen blijven meestal de bouwkundige maatregelen intact.

De functie van een deur bepaalt ook de bediening en de toegankelijkheid om deze te openen. Is in het gebouw ook een toegangscontrole systeem actief dan zijn hier ook de bouwkundige maatregelen op afgestemd. Maar ook minder validen aanwezig in een gebouw dienen een deur te kunnen bedienen ook bij nood.

Vergeet niet de deuren welke zich bevinden op een verdieping en vanaf buiten bereikbaar zijn door o.a. platdak of een (brand)trap.

Ramen welke bereikbaar zijn, op de begane grond en/of verdiepingen, dienen ook voorzien te worden van goed en duurzaam hang- en sluitwerk. Er zijn verschillende sluitsystemen voor ramen verkrijgbaar in de markt om dit te realiseren.

Deuren/ramen in ruimtes welke als compartiment dienen voor waardevolle goederen hebben aangepast hang- en sluitwerk om te kunnen voldoen aan een bepaalde klasse van inbraakwerendheid. Ook de muren moeten voldoen aan bepaalde eisen. Een systeemwand heeft een andere weerstandsklasse dan een stenen muur bijvoorbeeld. Maar ook dient gelet te worden of de muur/wand van de ruimte doorloopt tot het plafond.

U kunt ook kiezen voor rolluiken aan de buiten- of binnenzijde gemonteerd bij een deur of raam. Er zijn diverse varianten verkrijgbaar o.a. onderscheidend in materiaal, gedeeltelijk of volledig dicht, handmatig of elektrisch, etc. .

Ook rolluiken kunnen gecertificeerd zijn en voldoen aan een bepaalde weerstandsklasse.

 

Bedrijven liggen grotendeels op industrieterreinen welke na werktijden “verlaten” zijn. Daarom zijn bouwkundige maatregelen een overweging waard. Het ontmoedigen van indringers/inbrekers is een belangrijke factor ervan. In combinatie met een inbraaksignaleringssysteem kan men een goede beveiliging realiseren. Laat men de signalering plaatsvinden, voordat men bij de bouwkundige maatregelen komt, dan verkort men de “inbreektijd” die de inbreker nodig heeft om de bouwkundige maatregelen onklaar te maken. Opvolging van het inbraakalarm is namelijk al onderweg.


Laat u goed adviseren. Er zijn diverse mogelijkheden om bouwkundige maatregelen te realiseren en te kunnen voldoen aan de eisen.


MEEST TOEGEPASTE INBRAAK METHODES:

  • Kerntrekken
  • Bulgaarse methode
  • Openbreken van deur of raam
  • Lock picking
  • Flipperen
  • Hengelen
  • Gaatje boren
  • Via het bovenlichtje


Voor filmpjes over bovenstaande inbraakmethodes klik hier .


  

Bedrijfspand bouwkundig beveiligen

BOUWKUNDIGE BEVEILIGING EN BOUWKUNDIGE MAATREGELEN BEDRIJFSPAND

Beveiliging Kompas op LinkedIn
Beveiliging Kompas op Twitter
Beveiliging kompas op Google plus
Facebook