VEILIG_WONEN
Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID

BRANDBEVEILIGING EN BRANDPREVENTIE VOOR WOONHUIZENEen woonhuis en zijn bewoners beschermen tegen brand is mogelijk op verschillende manieren. Men kan producten aankopen maar ook organisatorische beschermingsmaatregelen nemen wat nauwelijks geld hoeft te kosten.

Brandbeveiliging aanbrengen

Een woonhuis kun je verzekeren tegen brand(schade). Het eerste waar de bewoners aandenken is het plaatsen van rookmelders. Tocht blijkt uit onderzoek dat nog veel huizen geen rookmelders hebben. De aanschafkosten van een rookmelder zijn te verwaarlozen, omdat de gevolgen van een brand desastreus kan zijn met definitief verlies van eigendommen en levens. En dit definitief verlies is niet terug te draaien.


Voor het bestrijden van een brand kunt u denken aan een brandblusser. Een brandblusser is handzaam en snel in te zetten bij een brand. Vraag goed na welke type brandblusser geschikt is voor een woning. De vulling in een brandblusser is hierbij mede belangrijk maar ook de bediening. Een gewetens vraagje: weet u hoe u een brandblusser moet bedienen ? Bij een brand telt elke seconde.


Een blusdeken is een “brandbestrijdingsmiddel” met een dovende werking. Het toepassen ervan is eenvoudig. Zorg er wel voor dat het bereikbaar is voor eenieder.


Organisatorische veiligheidsmaatregelen nemen

U staat er waarschijnlijk niet bij stil maar weet u en uw medebewoners wat ze moeten doen bij brand ? Het klinkt misschien vreemd maar het oefenen of bespreken van ontruiming bij brand met uw medebewoners is geen overbodige luxe. Bij brand of rookontwikkeling kunnen de normale gangbare wegen gestremd zijn. Een vooraf besproken en het oefenen van een vluchtwegplan kan u daarbij helpen. Misschien komt u tot de conclusie dat er extra hulpmiddelen nodig zijn zoals een vluchtbrandladder op een verdieping ?

Door verandering in onze maatschappij blijven meer mensen langer thuis wonen met een (lichamelijke) beperking. Bespreek met de plaatselijke instanties hoe om te gaan bij eventuele brand. Welke voorzieningen zijn er eventueel extra nodig.


Een verbanddoos dient voorzien te zijn van basismiddelen. Controleer tijdig of er aanwezige basismiddelen aanwezig zijn en controleer ook eventueel de houdbaarheidsdatum.


Voor meer nuttige info bezoek de website van de brandweer.

BRANDBLUSSER
EHBO KOFFER
BLUSDEKEN
BRANDLADDER
BRANDBEVEILIGING VOOR WOONHUIZEN

INBRAAK

TOEGANG

CAMERA / CCTV

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT
BRANDBEVEILIGING VOOR WOONHUIZEN

BEVEILIGING DOOR:

HUISBEVEILIGING,

BEDRIJFSBEVEILIGING,

BRANDBEVEILIGING, BRANDPREVENTIE,

BEVEILIGINGSBEDRIJVEN,

ONTRUIMING EN MEER..