INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak

BEVEILIGINGSCAMERA VOOR EEN CAMERASYSTEEM
Eerst moet worden bepaald voor welke doeleinden een beveiligingcamera wordt gebruikt. Namelijk:

 • Observatie. De beveiligingscamera heeft een lens met een brede hoek en geeft een persoon of object weer  van +/- 50% t.o.v. totale beeld weergave. Een grotere kijkhoek waardoor meerdere objecten/personen zichtbaar zijn. Bij incidenten is het bijna onmogelijk om een duidelijk of herkenbaar signalement te vormen.
 • Herkenning. De beveiligingscamera heeft een lens met een kleiner hoek en geeft een persoon of object weer van +/- 100% t.o.v. totale beeldweergave. Een kleinere kijkhoek en daardoor minder achtergrond informatie in een camerabeeld. Men kan zodoende een herkenbaar signalement vormen.
 • Identificatie. De beveiligingscamera geeft details weer van een persoon of object van 120-150% t.o.v. totale beeldweergave. M.a.w. men heeft een vergrote beeldweergave. Gezichtskenmerken zijn duidelijk zichtbaar bij een persoon.
Er zijn verschillende uitvoeringen van beveiligingcamera’s verkrijgbaar. Afhankelijk waar het camerabewaking systeem wordt ingezet kunt u zich o.a. het onderstaande afvragen:

 • Observatie, herkenning of identificatie? Dit bepaald mede de type lens en de positie waar de beveiligingscamera komt te hangen.
 • Voor binnen of buiten opstelling? Bij een buiten opstelling wordt de beveiligingscamera in een behuizing geplaatst. Om bescherming te bieden tegen weersinvloeden zoals regen en vorst.
 • Kleur en/of zwart/wit beveiligingscamera? Mede afhankelijk voor welke doel een camera beveiliging wordt gebruikt. Een kleuren beveiligings camera geeft meer informatie.
 • Een dag/nacht beveiligingscamera? Deze beveiligingscamera genereert overdag een kleurenbeeld en ’s nachts een zwart/wit beeld.
 • Vaste kijkhoek of in- en uitzomen? Kijkt men real time dan kan het handig zijn om bij incidenten in te zomen voor meer details.
 • Analoog of digitaal gebruikte technologie in de beveiligingscamera? Deze eigenschap bepaald mede de weergave.
 • Vaste opstelling of bedienbaar? Kijkrichting van de beveiligingscamera is te veranderen via sturing met een bedieningspaneel.
 • Zichtbaar of onzichtbaar voor derden? Een zichtbare beveiligingscamera heeft bijvoorbeeld een preventieve werking.
 • Kijkrichting van de beveiligingscamera duidelijk zichtbaar of geblindeerd? Beveiligingscamera kan in een ronde behuizing geplaatst worden met geblindeerd glas.
 • Vandaalbestendig uitgevoerd of voorzieningen hiervoor treffen? Is de beveiligingscamera gemakkelijk te benaderen.
 • Gevel bevestiging of op een (kantelbare) mast? Denk aan een service vriendelijke installatie. Zodat achteraf geen hoge kosten komen indien er service verricht dient te worden aan een camera.
 • Is er voldoende verlichting aanwezig? Verlichting is een belangrijke factor om een perfect beeld te krijgen.
 • Direct licht in de camera? Denk hierbij aan verlichte koplampen van een auto welke in een beveiligingscamera schijnt of laagstaande zon. Afhankelijk van camera specificaties kan dit ondervangen worden.

Bovenstaande is een korte opsomming van vragen waaraan u kunt denken. Natuurlijk is ieder praktijksituatie anders waardoor rekening gehouden dient te worden met meerdere opties.

Er zijn ook speciale beveiligingcamera’s verkrijgbaar voor bijzondere omstandigheden / omgevingen waar niet voldaan kan worden aan “standaard” uitgangspunten.

Hieronder worden 2-tal camera types uitgelicht:

 • Een infrarood camera heeft ’s nachts niet veel verlichting nodig. Met behulp van een infrarood lamp, welke in de richting van de camera meekijkt, wordt een uitzonderlijk goed zwart/wit beeld gegenereerd. 
 • Een thermische camera heeft geen (infrarood) verlichting nodig maar maakt gebruik van object temperatuur zoals van een persoon of dier. Het beeld is geen “normaal” zwart/wit weergave. Een persoon of dier wordt als een “gloeiend” object weergegeven. Met aanvullende technologie wordt deze camera o.a. gebruikt voor buitendetectie.
Er wordt veel verwacht van een camerasysteem, maar alleen de praktijk kan uitwijzen dat het verwachte beeld gerealiseerd wordt. Vraag naar de mogelijkheden voor een proefopstelling waarbij de meest extreme situaties zich voor kunnen doen. Bij een buitenopstelling kunt u denken aan dag en nacht situatie. Maar ook verschil in jaargetijde kunnen verschillende beelden opleveren. De zonstand in de winter is anders dan in de zomer.

Voor binnen opstelling kunt u o.a denken aan de looprichting van de personen en het gewenste beeld (identificatie, herkenning of observatie).  

Beveiligingscamera

Waarvoor wordt een beveiligingscamera in een camerabewaking systeem gebruikt ?

Waar kunt u opletten bij het aanschaffen van een beveiligingscamera.

Speciale beveiligingscamera voor bijzondere toepassingen

Voor een camerasysteen een proefopstelling plaatsen

Een beveiligingscamera is een wezenlijk onderdeel van een camerabewaking systeem. De beeldweergave van een beveiligingscamera  wordt niet alleen bepaald door zijn eigenschappen of technische specificaties maar ook door omgevingsinvloeden. M.a.w. in welke omgeving wordt de beveiligingscamera neergehangen.


Ten eerste een camera bestaat uit meerdere componenten. Deze zijn onder meer onder te verdelen in:

 • Camera.
 • Lens.
 • Voeding.
 • Behuizing (optioneel).
 • Opslag (afhankelijk welke uitvoering).
 • In de volksmond wordt onder beveiligingscamera verstaan: camera met lens.

  

BEVEILIGINGSCAMERA
BEVEILIGINGSCAMERA

BEVEILIGING VOOR:

CAMERABEVEILIGING,

CAMERABEWAKING,

BEVEILIGINGSCAMERA, BEVEILIGINGSBEDRIJVEN,

CAMERA SYSTEEM

BEVEILIGING EN MEER..

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT

INBRAAK

TOEGANG

CAMERA / CCTV