Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak

LIVE VIEW MET BEVEILIGINGSCAMERA

Hoe werkt LIVE VIEW ?De politie en andere hulpdiensten hebben snel zicht op een situatie en kunnen sneller en slimmer reageren. Met Live View kan de politie bijvoorbeeld meteen zien of de overvallers nog in het pand zijn of daarbuiten. Dit vergroot de heterdaadkracht van de politie. Ook kan een particuliere alarmcentrale de status van een melding vooraf verifiëren. Zo hoeft de politie minder vaak voor een nodeloos alarm uit te rukken. Live View werkt bovendien preventief. Op winkelruiten prijkt een Live View-sticker. Voor criminelen is meteen duidelijk dat de locatie is aangesloten op Live View.
Live View wordt alleen gebruikt bij incidenten. Pas dan worden de  camerabeelden doorgezet naar de meldkamer en kan de politie meekijken.

Het aantal overvallen moet dalen en het oplossingspercentage moet omhoog. Met Live View kan de politie sneller en adequater reageren bij overvalmeldingen en haar heterdaadkracht vergroten.

Live View is beschikbaar voor:

 • bij een particuliere alarmcentrale aangesloten winkels, bedrijven en particulieren;
 • geld- en waardedepots/transporteurs;
 • lokale toezichtcentrales (van bijvoorbeeld gemeenten).

De politie brengt geen kosten in rekening bij de winkeliers of bedrijven voor Live View. Het maakt (als toegevoegd deel) onderdeel uit van de overeenkomst tussen winkelier, bedrijf, particulier en particuliere alarmcentrales.
  

 • Voor automatische alarmmeldingen.Bijvoorbeeld in een kluisruimte. Of bij onregelmatigheden in de camerabeelden. Ook kan Live View bij een brand- en inbraakalarm meteen beelden op de meldkamer beschikbaar te maken.
 • Voor het opsporen van bijvoorbeeld gestolen of gekaapte voertuigen en andere objecten.De alarmcentrale kan de gegevens van een object op een kaart (bijvoorbeeld op Google Maps) projecteren. De politiecentralist kan zo meekijken en de operatie aansturen. Meerdere meldkamers kunnen het object gelijktijdig volgen. Dit maakt de coördinatie tussen de politie-eenheden makkelijker.
 • Voor cameratoezicht in gemeenten, winkelcentra en stations.Lokale toezichtcentrales van gemeenten en uitkijkcentrales zijn op Live View aan te sluiten om een snelle en efficiënte incidentafhandeling mogelijk te maken. 
 • Evenementen / mobiele camera’s.Evenementen of voetbalwedstrijden zijn met mobiele camera’s te volgen. De evenementen- of voetbalorganisatie bekijkt de camerabeelden. Als dit nodig is, kan zij de camerabeelden via Live View aan de politiemeldkamer doorgeven. Zo kan de politie snel beschikken over real time informatie en effectief en efficiënt optreden om een verstoring van de openbare orde te voorkomen of te beperken. 
 • Bewaken en beveiligen van personen, goederen en locatie.Bij een terreurdreiging kunnen bijvoorbeeld kwetsbare locaties met Live View onder direct toezicht van de politie worden geplaatst.
 • Ongevallen- en rampenbestrijding.Live View kan ook helpen om calamiteitensituaties inzichtelijk te maken. De politie werkt samen met ketenpartners als Rijkswaterstraat (wegen, tunnels, sluizen en bruggen) en ProRail voor spoorwegen. Of via draadloze netwerken die ter plekke tot stand kunnen worden gebracht. Bij (grootschalige) ongevallen, branden of rampen kan Live View beelden leveren aan de onderdelen van de bestrijdingsorganisatie, zoals het CoPi (Commando Plaats Incident) en het ROT (Regionaal Operationeel Team).


Wat zijn de voorwaarden voor Live View ?


Camera’s moeten om Live View te gebruiken waarnemingsbeelden kunnen maken. Beveiligingscamera’s moeten minimaal overzichtsbeelden kunnen maken. Hoe beter de overvaller of inbreker in beeld is, hoe meer de politie er aan heeft.


Bij voorkeur bestaat de projectie uit de onderstaande inrichting:

 • Een overzichtcamera in de winkelruimte.
 • Een camera bij de toegang die een vertrekkende verdachte in beeld kan brengen.
 • Een camera die op het kassagebied is gericht en zo wordt geplaatst dat wanneer de verdachte iets op het hoofd draagt, toch nog het gezicht kan worden gezien.
 • Een overzichtscamera die is gericht op de kluisruimte (voor zover van toepassing).


Daarnaast moeten inbraak- en overvalsystemen met camera’s via internet aangesloten zijn op een parti-culiere alarmcentrale. De installatie wordt door het installatiebedrijf aan de alarmcentrale opgeleverd. De alarmcentrale beoordeelt of de projectering en kwaliteit van de camera voldoet aan de aansluitvoorwaarden van Live View.


Bron: www.politie.nl

Wat zijn de voordelen van LIVE VIEW ?

Hoe waarborgt LIVE VIEW privacy ?

Waarom is er LIVE VIEW ?

Voor wie is LIVE VIEW ?

Wat kost LIVE VIEW ?

Waar is LIVE VIEW nog meer voor te gebruiken ?Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden van een winkelier of horecaondernemer. Zo is die direct op de hoogte als er een inbraak of overval (of ander gewelddadig delict) wordt gepleegd.

Als winkels of bedrijven hun beveiligingscamera hebben aangesloten bij een particuliere alarmcentrale (PAC of ARC), krijgt deze bij onraad via een (alarm)sensor een melding. Een beveiligingsmedewerker van de alarmcentrale kan de beelden dan ook zien en alle gegevens en de livebeelden snel doorschakelen naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen meteen de situatie inschatten. Hoe veel overvallers zijn er? Zijn er wapens aanwezig? Zijn er gewonden en moet er snel een ambulance komen? De politie kan ook vragen om (indien mogelijk) een beveiligingcamera om te draaien, in te zoomen of een andere (buiten)beveiligingscamera te activeren. Of om plattegronden en ander beeldmateriaal op het beeldscherm te zetten. De bediening van de beveiligingscamera gebeurt door de particuliere alarmcentrales; de politie kijkt mee via het beeldscherm van de beveiligingsmedewerker. Geen incident? Geen beeld!

  

LIVE VIEW
LIVE VIEW

BEVEILIGING VOOR:

CAMERABEVEILIGING,

CAMERABEWAKING,

BEVEILIGINGSCAMERA, BEVEILIGINGSBEDRIJVEN,

CAMERA SYSTEEM

BEVEILIGING EN MEER..

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT

INBRAAK

TOEGANG

CAMERA / CCTV