INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID

DIEFSTAL BEVEILIGING DOOR HET BORGEN VAN PRODUCTEN EN ARTIKELEN

DIEFSTALBEVEILIGING

Het borgen of vastleggen van producten en artikelen is een eenvoudige manier om ongewenst meenemen van uw goederen door onbevoegde personen. Welke borging u kunt toepassen is mogelijk afhankelijk van een aantal vooraf gestelde criteria.


Deze kunnen zijn:

  • Type product of artikel ?
  • In wat voor type bedrijf bevindt het product of artikel ?
  • Wie mag het product gebruiken of meenemen ?
  • Is de ruimte toegankelijk voor iedereen ?
  • Is de borging definitief of tijdelijk ?

Type product of artikel ?

De grote en gewicht kunnen bepalend zijn voor welke borging gekozen kan worden. Maar ook de attractiviteit. De attractiviteit bepaalt de interesse voor het product. Als er extra hulpmiddelen nodig zijn om een product mee te nemen, doordat het groot en zwaar is, dan zal type borging anders zijn dan bij een klein en lichtgewicht product.


In wat voor type bedrijf bevindt het product of artikel ?

Een winkel is een goede borging van belang. Echter de verkoopimpuls van een bezoeker mag geen nadelige gevolgen ervan ondervinden.

Bij bedrijven is het soort activiteit in het gebouw van belang. Een bedrijf met ruimtes bedoelt voor bedrijfs- of product presentaties heeft waarschijnlijk ondersteunende presentatie middelen. Deze zijn kostbaar en inzetbaar voor intern gebruik door bedrijf medewerkers. Borging is mede afhankelijk of de presentatie middelen verplaatsbaar zijn of een vaste opstelling hebben.

Productie bedrijven waar veel gereedschap in omloop is zal borging niet eenvoudig zijn. Duurdere gereedschappen zouden via een uitgifte en inname procedure gebruikt kunnen worden. Na werktijd zouden gereedschappen wel een borging kunnen hebben en als extra controle op aanwezigheid.


Wie mag het product of artikel gebruiken ?

Algemeen mag het product of artikel door iedereen gebruikt worden. Een afsluitbare kast kan dan voldoende zijn met beperkte toegang autorisatie. Een toegang autorisatie kan eenvoudig zijn d.m.v. een sleutel.

Bij bedrijven en bij scholen kunnen producten onmisbaar zijn. De toepassing en functie van het product moet behouden blijven, maar het mobiel verplaatsen is niet noodzakelijk. Denk hierbij aan een projector in een vaste opstelling (montage op een beugel) in een vergaderruimte of klaslokaal. Door het aanbrengen van een extra borging, een kabel, is deze na demontage van de beugel niet eenvoudig mee te nemen.

De gebruiker in een winkel van producten of artikelen is de bezoeker / klant. Producten of artikelen in een winkel worden in zicht geplaatst of getoond. De klant of bezoeker wil zien hoe het product of artikel eruit ziet. De beleving is belangrijk voor de verkoop. Daarom wordt gekozen voor “minimale” borging uiterlijk waarbij het product toch zoveel mogelijk zijn toepassing en functionaliteit kan tonen en behouden. Een mobiele telefoon is hierbij een voorbeeld. De bezoeker wil deze vasthouden en kunnen bedienen. Opbergen achter glas beperkt de beleving voor een potentiële koper. Hierbij is type borging een wezenlijk onderdeel geworden van indirect verkoop impuls. Maar dient de borging wel effectief te blijven.


De ruimte is toegankelijk voor iedereen ?

Is het product of artikel gemakkelijk toegankelijk of bereikbaar voor iedereen? Ook voor derden ? Staat het product inzicht of is de ruimte waar het staat zonder sleutel of toegangscontrole te betreden ? Hiervoor zou men kunnen kiezen om het product of artikel op te bergen indien het niet wordt gebruikt. Is het product onderdeel van een doorlopende ingebruikname t.b.v. derden / bezoekers, bijvoorbeeld presentatie middelen voor presentatie of info weergaven, dan is deze ruimte meestal vrij toegankelijk.

Borging kan plaatsvinden door het aanbrengen van kabel of ketting om het product. Zodat wordt voorkomen dat men snel of zonder hulpmiddelen het product snel meeneemt. Afhankelijk van product of artikel kunnen er standaard borging producten verkrijgbaar zijn. U kunt denken aan metalen behuizingen.


Is de borging tijdelijk of definitief ?

Borgingen met een definitief karakter, bijvoorbeeld het verankeren van een kluis op de vloer of aan een muur, kunnen meestal niet eenvoudig onklaar worden gemaakt. Het kan gaan om opbergruimte voor informatie gevoelige of waardevolle attractieve goederen / spullen. Het meenemen van een “opbergruimte” moet daarom voorkomen worden door borging.

Tijdelijke borging kan zich voordoen in winkels, nadat de aankoop gedaan is en de klant het product wil meenemen. Hierdoor moet de borging worden verwijderd. Maar ook bij bedrijven en scholen waarbij een product bijvoorbeeld stuk is of voor service. Het belang van tijdelijke borging is ondermeer de beheersbaarheid van het borgingsyteem. Wie mag of wie heeft de autorisatie om de borging weg te halen.


Bovenstaande is een korte opsomming waaraan gedacht kan worden bij borging. Heeft u meer ideeën  of mogelijkheden laat het ons weten.

BEVEILIGING

BEVEILIGING DOOR:

DIEFSTAL BEVEILIGING,

DIEFSTALPREVENTIE,

HUISBEVEILIGING, CAMERABEWAKING,

BEVEILIGINGSBEDRIJF,

ALLES OVER BEVEILIGING EN MEER..

TOEGANG

CAMERA / CCTV

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT

INBRAAK