INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstalDe huidige onderwijsgebouwen zijn meestal vrij toegankelijk voor leerlingen en bezoekers.

Eigendommen van de onderwijsinstelling zelf maar ook spullen van medewerkers en leerlingen wil men beschermen tegen diefstal.Multi media apparatuur.

Door de opkomst van multi media hebben de onderwijsinstellingen apparatuur aangeschaft. Multi media apparatuur zoals projectoren, touchschermen, tablets, PC’s,,notebooks etc.  zijn gewilde producten voor derden. Deze moeten beschermd worden tegen diefstal.

Afhankelijk van type apparatuur kun je deze vastzetten maar andere juist niet omdat deze verplaatsbaar dienen te zijn voor gebruik. Een dilemma waar menig onderwijsinstelling mee worstelt.

Hieronder een korte opsomming van mogelijkheden voor multi media apparatuur. Waarbij in ogenschouw genomen moet worden of een vaste - of een verplaatsbare opstelling is gewenst:

 • Het ingraveren van postcode en huisnummer in produkt. Handig voor politie voor het terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaar.
 • Een lijst of digitale map aanleggen van apparatuur met type, merk en serienummer (eventueel aangevuld met een foto). Weet wat u in huis heeft en handig bij aangifte van diefstal.
 • Het zichtbaar aanbrengen van logo onderwijsinstelling op apparatuur (bijvoorbeeld “Eigendom van……”). Niet te verwijder baar maken door derden. Dan wordt het minder interessant voor diefstal. Verklaar maar eens aan iemand dat je een notebook hebt met een logo van een onderwijsinstelling. De onrechtmatige eigenaar kan het nooit zichtbaar gebruiken.
 • Multi media apparatuur laten leveren in een minder trendy kleur. Projectoren in het onderwijs zijn bijvoorbeeld meestal van kleur oranje. Maar u kunt hierbij ook denken aan touchschermen of monitoren.
 • Bij vaste opstelling “borging” gebruiken welke niet met standaard gereedschap onklaar gemaakt kan worden. Hiervoor dient men speciaal gereedschap te gebruiken. Denk hierbij aan beveiligingsschroeven met een afwijkende schroefkop.
 • Verplaatsbare of verrijdbare apparatuur na schooltijd opbergen in een inbraakwerende compartiment / ruimte. Voordeel u heeft op het einde van dag een goed overzicht van aanwezige apparatuur. En bij uitgifte een lijst bijhouden waar de apparatuur overdag bevindt en deze voor gebruiker verantwoordelijk stellen.
 • Heeft u niet de beschikking over een inbraakwerend compartiment ? Zorg ervoor dat de verplaatsbare of verrijdbare apparatuur voorzien zijn van een borging na schooltijd en geplaatst staan in een elektronisch beveiligde ruimte. U kunt hierbij denken aan meeneembeperkende maatregelen.
 • Apparatuur beveiligen met een wachtwoord voor gebruik en dit ook duidelijk kenbaar door het aanbrengen van tekst.
 • Notebooks, PC’s of tablets alleen te gebruiken in het netwerk van de onderwijsinstelling. Hierdoor is gebruik buiten het netwerk (lees: school) niet mogelijk. Maak dit ook duidelijk kenbaar met tekst.
 • Voorkom onnodige schade aan gebouw en apparatuur door preventief derden op te wijzen welke maatregelen zijn genomen tegen diefstal. Denk hierbij aan het plaatsen van borden.
 • Lokalen met (kostbare) apparatuur voorzien van deugdelijk bouwbeslag of toegangscontrole systeem. Al dan niet mechanisch of elektronisch (of een combinatie ervan) voorzieningen. Alleen toegang tot een ruimte mogelijk door geautoriseerde personen.


Eigendommen van leerlingen

Dat leerlingen alleen met boeken op school komen is verledentijd. Voor sommige vakken hebben ze een notebook of laptop nodig. Ook persoonlijke spullen zoals een mobiele telefoon is waardevol. Om te voorkomen dat de leerlingen de hele dag met deze spullen lopen is het mogelijk om deze op te bergen in bijvoorbeeld een locker.

Deze locker is voorzien van een persoonlijke code of met een sleutel. Tijdens de schooltijden kan de leerling hier zijn waardevolle spullen in opbergen om diefstal te voorkomen.


Maak goede afspraken met alle betrokkenen

Wat mede bepaalt of de genomen maatregelen effectief zijn is de organisatie er omheen. Er dienen duidelijke en heldere afspraken gemaakt te worden. De organisatie er om heen is net zo belangrijk als de ingezette middelen of procedures. Instrueer uw medewerkers en leerlingen goed over het gebruik en de noodzaak ervan. En controleer preventief of de middelen juist worden ingezet en de procedures worden nageleefd. Spreek de verantwoordelijke erop aan bij het niet juist gebruiken van de preventieve middelen of het naleven van de procedures. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Leer van elkander.


  

DIEFSTALBEVEILIGING

DIEFSTALBEVEILIGING IN HET ONDERWIJS

BEVEILIGING

BEVEILIGING DOOR:

DIEFSTAL BEVEILIGING,

DIEFSTALPREVENTIE,

HUISBEVEILIGING, CAMERABEWAKING,

BEVEILIGINGSBEDRIJF,

ALLES OVER BEVEILIGING EN MEER..

TOEGANG

CAMERA / CCTV

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT

INBRAAK