INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
STICHTING ART
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstalDe fiets is de meest voorkomende vervoermiddel met +/- 18 miljoen stuks in Nederland. Daarbij andere tweewielers zoals bromfietsen, scooters, motoren  etc. niet meegeteld. Er zijn veel diefstalbeveiligingen op de markt om uw tweewieler te beschermen tegen diefstal.


We onderscheiden 2-tal diefstal beveiligingen:

  • Tweewielerstalling beveiliging. Voorzieningen welke aanwezig zijn bij de stalling. Dit kan o.a. fysieke beveiliging zijn of een dienst door bewaking van een beveiliger.
  • Tweewielerbeveiliging. Voorzieningen welke de gebruiker zelf dient aan te brengen aan of op een tweewieler.

Tweewielerstalling beveiliging

Indien uw tweewieler stalt in een stalling kan de beveiliging hiervan per stalling verschillen.

  • Een bewaakte tweewielerstalling door een beveiliger welke bij de ingang staat en/of een ronde maakt. Deze dienstverlening is meestal niet kosteloos.
  • Een tweewielerstalling met een bouwkundige barrière bij de ingang, bijvoorbeeld een tourniquet, welke tegen betaling doorgang verleend. De tweewielerstalling is omheind door een hekwerk of ingesloten.
  • Tweewielerstalling beveiliging per vervoer afzonderlijk. Een voorbeeld hierbij is de fiets plaatsen in een stelling of metalen frame.

Het mag duidelijk zijn dat in bovenstaande gevallen een deugdelijk slot op de tweewieler (fiets / scooter / bromfiets / motor) niet mag ontbreken.


Als beheerder van een tweewielerstalling is van belang dat de beveiliging ten alle tijden werkt al dan niet een plan aanwezig is bij calamiteiten of bij onvoorziene omstandigheden. Bijvoorbeeld mechanische defecten of uitgifte van toegangsautorisatie door toegangspassen. Zorg ervoor dat het beheersbaar blijft ten alle tijden. Laat u daarom goed informeren door de leverancier / fabrikant over toe te passen product of oplossing.


Tweewielerbeveiliging afzonderlijk

Beveiliging van uw tweewieler tegen diefstal is jaren geleden begonnen met het ingraveren van de postcode met huisnummer in de tweewieler. Met name bedoelt om te traceren wie de rechtmatige eigenaar is bij het terugvinden.

Om diefstal te voorkomen zijn vele producten op de markt. Hieronder een korte opsomming van de mogelijkheden:

  • Vaste montage van een slot op de tweewieler. Dit slot zit gemonteerd op de tweewieler en blokkeert doorgaans de wielen of het starten van de tweewieler.
  • Los slot. Afhankelijk van het type slot kan deze het voordeel hebben om de tweewieler extra te borgen aan een vast object. Denk hierbij aan een hek of lantaarnpaal. Het optillen en meenemen van de tweewieler wordt hierdoor bemoeilijkt.
  • Akoestisch slot. Bij actief zijn van het slot zal een akoestische signalering klinken bij het verplaatsen van de tweewieler. Meeste sloten zijn in te stellen op gevoeligheid voordat het akoestisch signaal actief wordt.
  • Volgsysteem. Het is mogelijk om uw tweewieler extra te voorzien van een chip (een zender). Zijn alle genomen maatregelen (lees: slot) onvoldoende gebleken en is de tweewieler toch gestolen dan kunt u deze traceren/opsporen. U kunt het volgsysteem software (ontvanger) zelf aanschaffen of deze dienst afnemen bij een meldkamer.


Voor tweewielers is het mogelijk om een diefstalverzekering af te sluiten. Lees goed de verzekeringsvoorwaarden welke preventieve maatregelen u dient te nemen aan uw tweewieler om diefstal te voorkomen.


Gerelateerde website: scooters , fietsen , bromfiets , motor


Meer informatie over gekeurde sloten  stichting ART klik hier .

DIEFSTALBEVEILIGING

DIEFSTALBEVEILIGING VOOR FIETSEN / SCOOTERS / BROMFIETSEN / MOTOREN

DIEFSTALBEVEILIGING
BEVEILIGING
BEVEILIGING

BEVEILIGING DOOR:

DIEFSTAL BEVEILIGING,

DIEFSTALPREVENTIE,

HUISBEVEILIGING, CAMERABEWAKING,

BEVEILIGINGSBEDRIJF,

ALLES OVER BEVEILIGING EN MEER..

TOEGANG

CAMERA / CCTV

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT

INBRAAK