TERREINBEVEILIGING VOOR GEBIED OM GEBOUW OF WONING
BUITENBEVEILIGING MET HEKWERKDETECTIE
BEDRIJVENTERREIN MET CAMERA BEVEILIGING
ALARMSYSTEEM OP EEN MELDKAMER
VERBETERDE RISICOKLASSEINDELING BEDRIJVEN (VRKI)
BOUWKUNDIGE BEVEILIGING VAN BEDRIJFSGEBOUW
VEILIGHEIDSBESLAG VOOR BOUWKUNDIGE BEVEILIGING
BOUWKUNDIGE BEVEILIGING VOOR DEUREN
BOUWKUNDIGE BEVEILIGING VOOR RAMEN
VEILIGHEIDSSLOT VOOR BOUWKUNDIGE BEVEILIGING
VEILIGHEIDSCILINDER VOOR BOUWKUNDIGE BEVEILIGING
ALARMSYSTEMEN EN BOUWKUNDIGE BEVEILIGING DOOR BEVEILIGINGSBEDRIJF
BOUWKUNDIG BEVEILIGEN MET BOUWKUNDIGE BEVEILIGING
INBRAAKCENTRALE VOOR ALARMSYSTEMEN
BEDIENDEEL ALARMSYSTEEM
ALARMINSTALLATIE MET ALARMGEVER
ALARM DETECTOR
ALARMSYSTEMEN EN BOUWKUNDIGE BEVEILIGING DOOR BEVEILIGINGSBEDRIJF
Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
Beveiligingkompas LinkedIn
Beveiligingkompas twitter
Beveiligingkompas Google+

BEVEILIGING

BEVEILIGING VOOR EEN GEBOUW


Een bedrijf kan wel eens te maken krijgen met vernielingen, inbraak of brand. Een ongenodigde bezoeker (lees: inbreker) is vooral op zoek naar attractieve goederen. De goederen kunnen zowel binnen in het pand of buiten op het terrein bevinden.

Een bedrijfspand is meestal omgeven door een stuk terrein welke ingericht kan zijn als groen strook, parkeerplaatsen, stalling etc. . Afhankelijk wat je buiten op het terrein hebt staan of in het bedrijfspand kun je denken aan buitenbeveiliging.

Is het terrein omgeven door een hekwerk, dan kun je voor signalering kiezen op het hekwerk. Maar op het terrein binnen het hek kun je ook beveiligen door middel van terreinbeveiliging. Is voornamelijk afhankelijk wanneer je wilt detecteren en welke vorm van buitendetectie mogelijk is.


Alleen een camera observatie systeem is ook een optie. Denk bij een camera systeem wel aan voldoende terreinverlichting. Vergeet dit niet tijdig in je plan mee te nemen. Het combineren van  terreinbeveiliging en camera observatie systeem geeft een betere beveiliging van uw terrein. Mocht er niet voldoende verlichting zijn dan zou je nacht camera’s kunnen overwegen. Deze werken met infrarood licht.


Als je op het terrein een stukje plantsoen hebt zorg dat deze laag is zodat een inbreker zich niet kan verschuilen of ongezien te werk kan gaan. Goede buiten terreinverlichting is ook aan te bevelen al dan niet voorzien van schrikverlichting.Laat op het terrein geen opklimmateriaal achter zoals ladders, rolcontainers etc. .


Gebouw(en) op het terrein kun je op verschillende manieren beveiligen. Bouwkundige voorzieningen aan de buitenzijde bij gevelopeningen, buitendeuren en ramen, zoals gecertificeerde hang- en sluitwerk. Bouwkundige maatregelen vergroten de inbraaktijd. Het vertraagd de werkzaamheden van de inbreker. Met de juiste terreinbeveiliging is de PAC (Particuliere Alarm Centrale) al gewaarschuwd en kan actie ondernemen naar de mobiele surveillance of sleutelhouders.

In het pand zelf, afhankelijk van de bedrijfsactiviteit, kunt u kiezen voor een inbraaksignaleringssysteem aangevuld met compartimentering en/of meeneem beperkende maatregelen.

BEVEILIGING

Welke beveiliging toepassen voor een gebouw

Beveiliging door organisatorische maatregelen

Bouwkundige beveiliging voor een gebouw

Alarmsysteem

BeveiligingsbedrijvenDe premie van een een verzekeringspolis kan beïnvloedt worden indien u een gecertificeerde bedrijfsbeveiliging heeft welke voldoet aan uw risicoklasse. De risicoklasse wordt bepaald aan de hand van een beveiligingsmatrix voor bedrijven. In de beveiligingswereld worden meestal de onderstaande begrippen gehanteerd:

  • organisatorische maatregelen ( O )
  • bouwkundige maatregelen ( B )
  • elektronische maatregelen ( E )

Denk bijvoorbeeld aan plantsoenen. Hierin zijn hoge bosschages een welkome schuilplaats voor een inbreker om “onzichtbaar” te werk te gaan. Voldoende verlichting buiten om het bedrijfspand is niet gewenst door een inbreker immers hij werkt niet graag in het “licht” . Deze maatregelen en meer zijn eenvoudig zelf te nemen. Bovenstaande maatregelen noemt men ook wel organisatorische maatregelen.
Gevelopeningen zijn de zwakste schakel in een bedrijfspand. Bij gevelopeningen denken wij aan buiten ramen en deuren. De inbreker zal proberen via deze gevelopeningen het bedrijfspand binnen te komen. Maar voordat hij binnen kan komen moet hij het hang en sluitwerk onklaar maken op een buitendeur of raam. Is het hang en sluitwerk op een deur of raam zwak, dan heeft hij maar weinig tijd en gereedschap nodig om de gevelopening onklaar te maken. Een inbreker wil niet graag lang werken aan een deur of raam, want dit levert alleen meer kans op om gezien te worden door buren of passanten. Hang en sluitwerk zijn onder andere het beslag aan de buiten zijde op deuren en ramen, sloten, cilinders. Goed hang en sluitwerk voorkomt dat de inbreker vol enthousiasme aan het werk gaat.


Erkende bouwkundige installateur (alleen bouwkundige maatregelen)


Laat uw bouwkundige werkzaamheden uitvoeren door een BORG Bouwkundige beveiligingsbedrijf , BORG Technisch Beveiligingsbedrijf of een VEB beveiligingsinstallateur. Indien een BORG / VEB opleveringsbewijs of certificaat door de verzekeraar wordt geëist is het verstandigst de aanpassingen uit te laten voeren door een BORG of VEB erkend beveiligingsbedrijf. Aandachtspunten en info over bouwkundige maatregelen zie hier.
Is de inbreker dan toch in het bedrijfspand dan wil je hem zo snel mogelijk naar buiten hebben. Een alarmsysteem kan hierbij een oplossing zijn. Deze bestaat uit een inbraakcentrale, inschakel unit (codebediendeel), luidalarm (binnensirene), flitslicht aan de buitengevel en detectoren. Tegenwoordig heb je veel verschillende alarmsystemen om een bedrijf te beveiligen al dan niet bedrade of draadloze systemen. Als u erover denkt om een alarmsysteem aan te schaffen ga dan goed bij uzelf na, welke mogelijkheden er moeten zijn. Denk hierbij aan het moment van gebruik, hoe is uw bedrijfssamenstelling,  wanneer wilt u het systeem inschakelen, in delen inschakelen, etc.

Indien geëist moet het alarmsysteem worden aangesloten op een Particuliere Alarmcemtrale (PAC).
Indien de verzekeringsmaatschappij een BORG / VEB opleveringsbewijs of certificaat eist dan is het raadzaam om de werkzaamheden uit te laten voeren door een erkend BORG of VEB beveiligingsinstallateur.

  

BORG beveiligingsinstallateur

BEVEILIGING
BEVEILIGING
BEVEILIGING
BEVEILIGING

Schematische weergave stappelplan

beveiligingsmaatregelen

BEVEILIGING

TOEGANG

CAMERA / CCTV

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT
Beveiliging

BEVEILIGING VOOR:

HUISBEVEILIGING,

BEDRIJFSBEVEILIGING,

ONDERWIJS BEVEILIGING, (SEMI)OVERHEID BEVEILIGING,

HORECA BEVEILIGING

PERSOON BEVEILIGING EN MEER..

VEB beveiligingsinstallateur

INBRAAK
Beveiliging Kompas op LinkedIn
Beveiliging Kompas op Twitter
Beveiliging kompas op Google plus
Facebook