Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal

ALARMSYSTEMEN MET VERSCHILLENDE DETECTOREN

Alarm detectoren zijn de “ogen” van een alarmsysteem en staan in verbinding met de inbraakcentrale, bedraad of draadloos. Afhankelijk van type detectie en de mogelijkheden heeft men keuze uit diverse verschillende detectoren. Men spreekt ook wel van ruimtelijk, punt of  lijn detectie. Detectie leidt niet altijd tot een alarm. Dit is mede afhankelijk of het alarmsysteem aan of uit staat.

Alarm detectoren voor een alarmsysteem

Alarmsysteem met ruimtelijk detecterende alarm melders

Alarmsysteem met punt- of oppervlakte detectie

Rookmelders op een alarmsysteemBij ruimtelijke detectie “kijkt” de detector naar veranderingen in de ruimte. Zo’n type ruimtelijke detector is een PIR detector. Deze detector genereert een signaal aan de inbraakcentrale wanneer een temperatuurverschil voordoet in een ruimte. Deze temperatuurverschil ontstaat bijvoorbeeld bij betreden van een persoon in een ruimte. Maar ook tocht en het plotseling opwarmen van de verwarming kan leiden tot detectie.

Deze laatste 2 bronnen leiden tot nodeloos alarm indien het alarmsysteem aan staat.

Een andere type ruimtelijke detector is een Combi-detector. Deze type detector heeft 2 detectie technologieën  in één detector. Een combinatie mogelijkheid kan zijn PIR/RADAR.

Door het combineren van 2 technologieën kan met storingsbronnen elimineren (uitsluiten).

Zodoende kan men nodeloze alarmen voorkomen. Een Combi-detector detecteert wel een persoon welke een ruimte binnentreedt maar is minder gevoelig voor tocht en het snel opwarmen van een verwarming.


Een gouden regel voor alle ruimtelijk werkende detectoren is: de juiste projectie (op de juiste plek monteren) en afstelling (gevoeligheid) van de ruimtelijke detector voorkomt nodeloze alarmen.
Bij punt detectie “kijkt” het alarmsysteem naar de status verandering van het detectie product / oppervlakte.

Een veel voorkomende “punt” detector is een magneetcontact. Een magneetcontact bestaat uit 2 onderdelen elk uit afzonderlijke behuizingen: het contact en de magneet. Magneetcontacten worden gemonteerd op openslaande delen zoals deuren en ramen. Het contact wordt gemonteerd op het kozijn en het magneet op het openslaande gedeelte.

Bij het openen van deur of raam vindt een detectie plaats. Afhankelijk van de status van het alarmsysteem, aan of uit, wordt een alarm gegenereerd.

Trildetectoren is een andere “punt” detector. Zoals de naam al doet vermoeden reageert deze detector op het aantal trillingen binnen een tijdsbestek. Een trildetector wordt gemonteerd op een kozijn. Men kan ook de gevoeligheid instellen afhankelijk van type materiaal waaruit het kozijn bestaat.

Een ander “punt” detector is de glasbreukmelder. De traditionele uitvoering wordt geplaatst (geplakt) op de ruit. Bij het inslaan van de ruit vindt detectie plaats. Doordat het plaatsen intensief en nauwkeurig werk is en door nieuwe technieken is er een variant op de markt voor glasbreukdetectie. Dit is de akoestische glasbreukdetector. De akoestische glasbreuk detector wordt in de nabijheid van de raam geplaatst bijvoorbeeld aan plafond. Installatie en afstelling is eenvoudiger.
Deze detectoren hebben niets met inbraaksignalering te maken maar zijn ten eerste levensreddend en geven een brandalarm. Zijn 24 uur actief ongeacht of  het alarmsysteem aan of uit staat. Als u een alarmsysteem gaat aanschaffen of al heeftt is branddetectie een logische optie.


Branddetectoren is een verzamelnaam van verschillende type brandmelders zoals:  rookmelders, thermodifferentiaal melder, hittemelders, koolmonoxide melder (CO melder). Elke type brandmelder heeft zijn eigen toepassingsgebied en eigenschappen.


Rookmelders zijn bedoeld in ruimtes waar rook ontwikkeling zich eerder voordoet dan hitte.  Een Thermodifferentiaal melder detecteert temperatuurverschil binnen een bepaalde tijdsduur. Een Hittemelder gaat pas detecteren bij een vooraf gespecificeerde temperatuur bijvoorbeeld bij +/- 38 graden Celsius. Toegepast in ruimten waar een rookmelder nodeloos alarm kan veroorzaken (vocht,dampen of stof) zoals in een keuken, garage, was-/droogruimte.

Een koolmonoxide melder detecteert koolmonoxide, onzichtbaar en reukloos gas, maar levensgevaarlijk. Plaatsen in de nabijheid van o.a. gasboiler, gaskachels, CV-ketels of geiser.


Ook al heeft u geen inbraaksignaleringssysteem raden wij altijd branddetectoren aan als stand-alone.

  

ALARMSYSTEMEN
ALARMSYSTEMEN

BEVEILIGING VOOR:

HUISBEVEILIGING,

BEDRIJFSBEVEILIGING,

SCHOOLBEVEILIGING, (SEMI)OVERHEID BEVEILIGING,

HORECA BEVEILIGING

PERSOON BEVEILIGING EN MEER..

TOEGANG

CAMERA / CCTV

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT

INBRAAK