Beveiligingkompas LinkedIn
Beveiligingkompas twitter
Beveiligingkompas Google+

BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
ALARMSYSTEEM OP EEN MELDKAMER
BEVEILIGINGSDIENSTEN DOOR BEVEILIGINGSBEDRIJVEN
ALARMSYSTEMEN BEVEILIGINGKOMPAS
BOUWKUNDIG BEVEILIGEN MET BOUWKUNDIGE BEVEILIGING
BEVEILIGING VAN EEN GEBOUW
BEVEILIGING KOMPAS PROMO
VERBETERDE RISICOKLASSEINDELING BEDRIJVEN (VRKI)
INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS PROMO

BEVEILIGING HUIS
Beveiliging Kompas op LinkedIn
Beveiliging Kompas op Twitter
Beveiliging kompas op Google plus
Facebook

CAMERA / CCTV

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT

INBRAAK

TOEGANG
Mistgenerator

Uw alarmsysteem uitbreiden met mistgenerator beveiliging voor het beveiligen van uw kostbare goederen

De mistgenerator is geen nieuw beveiligingsproduct en wordt al vele jaren toegepast in  alarmsystemen. Een mistgenerator is een product / oplossing die ervoor zorgt dat uw kostbare goederen “onzichtbaar” worden (lees: uw kostbaarheden worden in de mist gezet) voor inbrekers. De mistgenerator wordt ook wel een meeneembeperkende maatregel genoemd in vakjargon.

Wanneer een mistgenerator beveiliging toepassen in uw alarmsysteem ?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een mistgenerator op te nemen in uw alarmsysteem. Hieronder een aantal mogelijke redenen:

  • de beveiligingsmaatregelen welke u dient te nemen om te kunnen voldoen aan de risicoklasse voor het verkrijgen van een geldig beveiligingscertificaat. Geëist door uw verzekeringsmaatschappij.
  • u heeft waardevolle (grote) goederen die u niet kunt opbergen in een bouwkundig afgesloten compartiment.
  • arbeidsintensief om kleine kostbare goederen iedere dag op te bergen in een kluis.

Het inzetten van een mistgenerator kan natuurlijk ook een persoonlijke wens of keuze zijn.

  

Wat is de werking van mistgenerator beveiliging in uw alarmsysteem ?

Een mistgenerator voor beveiligingsdoeleinden mag u niet vergelijken met een mistkanon die u wel eens ziet tijdens sfeer- of feest aangelegenheden. Het grootste verschil tussen een mistgenerator en een mistkanon is de mistdichtheid en de snelheid waarmee een mist uitstoot plaatsvindt.

De mistgenerator is speciaal ontwikkeld voor beveiligingsdoeleinden. Zijn krachtige mistuitstoot en -dichtheid zorgen ervoor dat uw kostbare goederen in zeer korte tijd in de mist staan. Hierdoor worden uw kostbare goederen aan het zicht van de inbreker onttrokken.

Is het installeren van een mistgenerator eenvoudig in een alarmsysteem ?

De mistgenerator is een beveiligingsapparaat die een voedingsspanning nodig heeft en voorzien is van de nodige in- en uitgangen. Uw beveiligingsinstallateur zal de mistgenerator in de ruimte projecteren (lees : ophangen / plaatsen) waar hij maximaal doeltreffend zal zijn. Er kan gekozen worden voor een muur- of plafondmontage. Heeft u een grote ruimte, bijvoorbeeld een magazijn, dan kan er voor gekozen worden om meerdere mistgeneratoren in een ruimte te plaatsen.  Ook obstakels in een ruimte kan een reden zijn om meerdere mistgeneratoren te plaatsen. Het is van belang dat de ruimte, na alarm, in een mum van tijd voorzien is door de mistgenerator van mist waarvan de mistdichtheid groot is. De activering van een mistgenerator kan plaatsvinden na een (inbraak)alarm of handmatig.

Wanneer geeft een mistgenerator een mistuitstoot ?

De mistgenerator wordt geplaatst in de ruimte waar de kostbare goederen bevinden. Afhankelijk waar de ruimte is binnen het gebouw, aan gevelzijde of inpandig, zal de activering van de mistgenerator voor of na het betreden van de ruimte met kostbare goederen kunnen plaatsvinden.

Als de mistgenerator wordt geactiveerd door een inbraakalarm, voordat de inbreker de ruimte betreedt, dan staan de kostbare goederen al in de mist. De kostbare goederen zijn aan het zicht van de inbreker onttrokken bij het betreden van de ruimte (voorbeeld 1).

Welke mistgenerator past het beste bij uw alarmsysteem ?

Mistgeneratoren zijn niet alarmsysteem afhankelijk. En kunnen aangesloten worden op elk alarmsysteem. Voor welk fabrikant / merk u gaat is aan uzelf. Er zijn diverse merken mistgeneratoren verkrijgbaar.

Het type of merk mistgenerator waarvoor u gaat, dient voldoende mist capaciteit te bezitten. De ruimte dient goed gevuld te worden met mist na activatie van de mistgenerator.

Waarom een proefplaatsing aanvragen voor een mistgenerator ?

Om een goede indruk te krijgen voor welke type mistgenerator u moet gaan is een proefplaatsing gewenst. De meeste leveranciers of beveiligingsinstallateurs zullen hieraan meewerken. Tijdens deze proefplaatsing kunt u zien wat de werking is van een mistgenerator. De beveiligingsinstallateur kan dan ook bepalen waar de mistgenerator geplaatst dient te worden voor het maximale effect. Ook kan bekeken worden of èèn mistgenerator voldoende is of voor welk type gekozen kan worden. Meeste leveranciers hebben verschillende type mistgeneratoren die zich onderscheiden in o.a. capaciteit (lees : hoeveelheid mist uitstoot) of ontwerp.

Een aandachtspunt waar meestal niet bij stil wordt gestaan is de ruimte weer mistvrij krijgen na een mist uitstoot. Een geheel afgesloten ruimte is moeilijker mistvrij te krijgen dan een ruimte met opengaande ramen en deuren. Hoe snel dit gaat ondervindt u ook bij een proefplaatsing.


Artikel het laatst bijgewerkt 17-11-2017


  

Men kan er ook voor kiezen dat de mistgenerator pas wordt geactiveerd bij binnenkomst van de inbreker in de desbetreffende ruimte (voorbeeld 2). Detector in de ruimte met kostbare goederen is dan het tweede alarmpunt.

In beide bovenstaande gevallen heeft als voorkeur dubbele detectie toe te passen, door 2 verschillende alarm punten. Hierdoor is er een grotere zekerheid dat de mistgenerator alleen werkt bij een daadwerkelijke inbraakalarm. Wanneer 2 detectie punten achtereenvolgens in alarm gaan kan men meestal ervan uitgaan dat het om een daadwerkelijke inbraak gaat.

  

NOOT: Doordat de inbreker een aantal alarm punten van het alarmsysteem heeft geactiveerd,voordat hij de ruimte heeft bereikt,  is alarmopvolging al onderweg. Alarmopvolging kan plaatsvinden door een particulier beveiligingsbedrijf, nadat bijvoorbeeld de alarmcentrale een inbraakmelding heeft ontvangen. Hiervoor dient uw alarmsysteem aangesloten te zijn op een alarmcentrale.

  

ONDERWERP : MISTGENERATOR

alarmsysteem

Alarmcentrale

Gerelateerde onderwerpen :

alarmopvolging

Alarmopvolging

alarmsystemen

Alarmsystemen

alarmsysteem

Bouwkundig

Beveiliging

Gebouwbeveiliging

Beveiligingkompas
beveiliging

Risicoklasse

Beveiligingkompas
Bandit

Leveranciers / merken/ fabrikanten mistgeneratoren :