Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
Toegangscontrole

BEVEILIGING DOOR:

TOEGANGSCONTROLE,

IP CAMERA,

BIOMETRIE,

TIJDREGISTRATIE,

SLAGBOMEN

VINGERAFDRUK EN MEER..

CAMERA / CCTV

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT

INBRAAK

TOEGANG

TOEGANGSCONTROLE DOOR BEVEILIGINSBEDRIJVEN
Van belang is dat het terrein of gebouw niet ongezien betreden kan worden via niet geoorloofde ingangen. Meestal is een hoofdingang aangewezen waar een beveiligingsbeambte(n) staat. Afhankelijk van de te verrichten werkzaamheden op het terrein of in het gebouw zal de bezetting bij een ingang uit meerdere beveiligingsbeambten kunnen bestaan.

Zo is het mogelijk dat een beveiligingsbeambte een ronde over het terrein maakt en oplettend is of de bedrijfsregels worden nageleefd door medewerkers en bezoekers. Tevens is het een waakzaam oog voor veiligheid.


Toegangscontrole in het gebouw wordt meestal gedaan uit een receptie achtige functie. De bezoeker meldt zich aan bij de receptie geeft aan de beveiligingsbeambte de gevraagde gegevens. Omdat deze beveiligingsbeambte de eerste aanspreek persoon is van het bedrijf voor de bezoeker kan er gekozen worden voor een combi-taak. De beveiligingsbeambte moet er representatief uitzien en de bezoeker gastvrij ontvangen maar zal zijn of haar taakfunctie niet uit het oog verliezen. Hierdoor verpak je veiligheid /beveiliging in een ander “jasje”.

Aan het einde van een werkdag kan een beveiligingsbeambte een controle ronde maken door het gebouw of ramen en deuren zijn afgesloten welke hiervoor zijn gedefinieerd. En tijdens deze ronde zal de beveiligingsbeambte kijken of het gebouw brandveilig verlaten is door medewerkers en/of bezoekers. Deze ronde wordt ook wel brand- en sluitronde genoemd.


De opdrachtgever zal een aantal maatregelen nemen en middelen ter beschikking stellen aan een beveiligingsbedrijf welke de beveiligingsbeambte levert. Hierbij valt denken aan een camerabewaking systeem welke als extra oog kan dienen of een ruimte/plek waar de beveiligingsbeambte zijn/haar functie kan uitoefenen. Bij een terrein kan dit een portiersloge zijn en in het gebouw een receptie balie of control room.

  

Toegangscontrole uitgevoerd door een beveiligingsbedrijf

Werkzaamheden van een beveiligingsbedrijf
Voor toegangscontrole kan ook gekozen worden voor het inhuren van een beveiligingsbeambte bij de ingang van een bedrijfsterrein of in een gebouw.


Deze beveiligingsbeambte heeft duidelijke instructies voor het verlenen van toegang tot terrein en gebouw afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

Afhankelijk van het object is er gekozen voor een bepaalde soort toegangsbeheer/objectbeveiliging. Het mag duidelijk zijn dat hoge risico objecten een strengere toegangsbeheer hebben dan een bedrijven met een laag risico.

TOEGANGSCONTROLE