BEVEILIGING KOMPAS ALLES OVER BEVEILIGING EN VEILIGHEID
Beveiliging met camerabewaking en beveiligingscamera tegen inbraak
Brandbeveiliging en brandpreventie met alarmsysteem door een rookmelder
Beveiligen met bouwkundige beveiliging samen met alarmsysteem
Voorkom diefstal door diefstalbeveiliging en diefstalpreventie opties
Cyber security en ICT beveiliging als digitale beveiliging tegen Cyber aanvallen
Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie door beveiliging tegen inbraak en diefstal
Toegangscontrole en toegangsbeveiliging voor het beveiligen van gebouwen.
BEVEILIGING KOMPAS - INFORMATIE OVER BEVEILIGINGKOMPAS.NL
Beveiliginggids

ICT beveiliging
BouwkundigLeveranciers
Technische beveiliging
Webshops
INFORMATIE BEVEILIGINGKOMPAS
DIENSTEN VAN BEVEILIGINGKOMPAS
BEVEILIGING KOMPAS - DISCLAIMER
CONTACT MET BEVEILIGINGKOMPAS.NL
TOEGANGSCONTROLE

BEVEILIGING DOOR:

TOEGANGSCONTROLE,

IP CAMERA,

BIOMETRIE,

TIJDREGISTRATIE,

SLAGBOMEN

VINGERAFDRUK EN MEER..

CAMERA / CCTV

BRAND

BOUWKUNDIG

DIEFSTAL

ICT

INBRAAK

TOEGANG

TOEGANGSCONTROLE SYSTEEM

Voor welk toegangscontrole systeem kiezen ?

Verschillende soorten toegangscontrole systemen

Er zijn verschillende teogangscontrole systemen verkrijgbaar op de markt. De uitgangspunten voor de ontwikkeling van een toegangscontrole systeem/product is divers. We bekijken alleen het toegangscontrole systeem zonder de bouwkundige maatregelen / aanpassingen. 


Met een toegangscontrole systeem verzorgt u primair het volgende:

  • Wie? De persoon.
  • Waar? In welke ruimte mag de persoon wel toegang hebben.
  • Wanneer? Op welke tijden mag de persoon toegang tot een ruimte hebben.

Welk systeem is het meest eenvoudig voor u te gebruiken.Hieronder een korte opsomming van principe werkingen toegangscontrole systemen:

  • Mechanische toegangscontrolesysteem. Het conventionele systeem met sleutels en cilinders. Hierbij kan een sleutelplan ten grondslag liggen.
  • Elektronische cilindrische toegangscontrolesysteem. De standaard cilinder met sleutel wordt vervangen door een elektronische cilinder met toegangspas. Deze cilinders hebben een leesfunctie en een vrijgave functie. Een geldige toegangspas wordt bij de cilinder gehouden om toegang te krijgen tot de ruimte. Verkrijgbaar als stand-alone oplossing of geïntegreerd in een systeem.
  • Elektronische deurbeslag toegangssysteem. Op de deur wordt een elektronische deurbeslag geplaatst met een deurkruk. Bij het aanbieden van een geldige toegangspas wordt de deurkruk vrijgegeven om de bedienen. De dagschoot wordt ontgrendeld. Er zijn varianten van een elektronische deurbeslag verkrijgbaar zoals met een codeslot. Verkrijgbaar als stand-alone oplossing of geïntegreerd in een systeem.
  • Toegangscontrolesysteem met wandlezers. Hierbij wordt een wandlezer geplaatst bij de deur. Bij het aanbieden van een geldige pas bij de lezer wordt de elektronische bouwkundige aanpassing aangestuurd of ontgrendeld. Bouwkundige aanpassing kan zijn een elektronische sluitplaat of deurdranger welke is aangesloten op een product (uitgang) van het toegangscontrolesysteem. Wandlezers zijn ook leverbaar met andere technologieën zoals biometrie of iris. Verkrijgbaar als stand-alone oplossing of geïntegreerd in een systeem.


Meer criteria of overwegingen bij aanschaf van een toegangscontrole systeemBovenstaande geeft u stof tot nadenken voor welk toegangscontrole systeem u gaat. Vergeet niet dat er eventueel bijkomende kosten zijn. Kosten zoals aanleg, aanpassingen bouwkundig, leidingwegen/infrastructuur, jaarlijkse terugkerende kosten zoals software onderhoud etc. . Overweeg daarom goed welk systeem het beste past bij uw gebouw en medewerkers.


Wat vooral ook belangrijk voor u is: de beheersbaarheid. Hiervoor heeft elk systeem software. Met deze software kunt u gebruikers invoeren/autoriseren, gegevens muteren, etc. .

Wilt u het toegangscontrole systeem koppelen met systemen van derden of gebruiken voor andere toepassingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan werktijdregistratie, geeft dit van te voren aan. Zodat u zeker weet dat het geschikt is.


Er zijn geen slechte toegangscontrole systemen maar de gebruiker bepaalt o.a. of het effectief is. Denk hierbij o.a. het openlaten staan van een deur. Of mee laten lopen van andere personen. Daarom zijn organisatorische maatregelen en interne afspraken belangrijk. Misschien is er wel een cultuuromslag nodig. Maar iedereen wil toch in een veilige omgeving werken?

  

TOEGANGSCONTROLE