Vakantieperiode is de gouden tijd voor inbrekers

De vakantieperiode breekt weer aan en dat betekent dat veel huishoudens in een andere omgeving gaan genieten van een paar weken rust en plezier. Echter zijn de huizen onbewoond tijdens deze periode en dat is voor inbrekers goed nieuws. Zij slaan vaak hun slag als huisbewoners voor een langere tijd niet thuis zijn, omdat ze dan vrij spel hebben in hun criminele activiteiten. Het beste is om inbrekers op het verkeerde been te zetten en te laten denken dat een huis wel bewoond is.

Kwalitatief hang- en sluitwerk

Veel huishoudens nemen passende maatregelen voordat ze op vakantie gaan. Zij willen niet dat hun woning een prooi wordt voor inbrekers. Een medewerker van deslotenmakeramstelveen.nl merkt ook dat de aanvragen voor kwalitatief hang- en sluitwerk tijdens de zomermaanden drastisch toeneemt. ‘’De voornaamste reden is dat huisbewoners hun huis goed willen beschermen tegen indringers van buitenaf tijdens een paar weken afwezigheid’’, verklaart de medewerker. ‘’Soms liggen er kostbare bezittingen in de woning die interessant kunnen zijn voor inbrekers. Daarom doen sommigen er alles aan om de juiste maatregelen te treffen’’.

Huis bewoonbaar maken

Inbrekers weten vaak precies wanneer huizen onbewoond zijn en wanneer sommigen met vakantie gaan. Dit controleren ze door bij de woning te kijken of daar een teken van leven is. Vaak rijden ze door een buurt om te zien of er geen mensen aanwezig zijn en bepalen aan de hand daarvan bij welk huis ze de buit willen binnenhalen. Het is daarom slim om een huis bewoonbaar achter te laten zodat vreemdelingen denken dat er iemand aanwezig is. Parkeer een auto voor de deur, laat de buren de post weghalen en de gordijnen dichtdoen en gebruik tijdschakelaars om lampen te activeren. Het is altijd goed om iemand een oogje in het zeil te laten houden voor het geval dat.

Beveiliging

Eventueel kan goede beveiliging ook een bijdrage leveren om indringers buiten de deur te houden, bijvoorbeeld een alarmsysteem. Dit schrikt inbrekers vaak af en buurtbewoners komen dan vaak kijken of er iets aan de hand is. Anderzijds zijn bewakingscamera’s ideale hulpmiddelen om woningen te beschermen. Deze apparaten kunnen precies vastleggen welke personen aanwezig zijn in of rondom het huis.

(Een bijdrage van De Slotenmaker, Amstelveen. Website : deslotenmakeramstelveen )