Sparta E-bikes in 2017 voorzien van anti-diefstalchip

Eind vorig jaar presenteerde Sparta vol trots de Fiets Innovatie Award 2016 winnende Sparta M8i LTD Connected. Deze e-bike houdt de gebruiker via een smartphone app op de hoogte van de gegevens van zijn of haar fiets. Deze fiets geeft zowel meldingen over de rit als over de fiets zelf én over eventuele diefstal van jouw e-bike. Na het succes van deze connected e-bike zet Sparta de volgende stap in de strijd tegen diefstal. In 2017 worden namelijk tienduizenden nieuwe e-bikes voorzien van deze anti-diefstalchip.

De anti-diefstalchip geeft bij verschillende opmerkelijke dingen een melding af. Zo krijg je een melding op je telefoon als je e-bike onverwacht beweegt of omvalt. Behalve deze meldingen krijg je ook een melding als je fiets zich met een hogere snelheid dan 50 kilometer per uur verplaatst. Dit zal betekenen dat je fiets waarschijnlijk met behulp van een auto wordt vervoerd. Zo weet jij altijd of er iets aan de hand is met je fiets en ben je in staat om in te grijpen.

Dankzij de anti-diefstalchip staat jouw e-bike altijd in verbinding met de app op je smartphone door middel van het internet. Zo ben jij altijd op de hoogte van de gegevens van je e-bike. Behalve gegevens over diefstal krijg je namelijk ook handige meldingen over jouw fiets en je fietsritten. Je krijgt bijvoorbeeld na elke rit een herinnering om je accu op te laden. Ook kun je aan het einde van de fietsrit via de app makkelijk gegevens als gereden kilometers, lengte van de rit of CO2 besparing zien. Als na een bepaald aantal gereden kilometers of na een bepaalde tijd je fiets toe is aan een onderhoudsbeurt krijg je hier ook meteen een melding van. Zo ben je altijd op de hoogte van jouw fiets én je rit!

VOORDELEN:

  • Connected via smartphone
  • Bewegingsregistratie
  • GPS
  • Oplaadreminder
  • Service-oproep direct op mobiel
  • Bikefinder functie
  • Track & Trace
  • Inclusief 1 jaar anti diefstal verzekering

Voor meer info zie video: https://www.youtube.com/watch?v=SN0sdtoQ0Y4

(Bron: sparta.nl)