GPS zender traceert dieven van kleding

De politie heeft zondag 25 juni in een pand aan de Corantijn in Zwaag drie mannen zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden als verdachten van heling van gebruikte kleding. In het gebouw trof de politie ongeveer 4000 kilo gebruikte kleding.

Omdat een kledinginzamelaar het vermoeden had dat er regelmatig zeer grote hoeveelheden kleding uit kledingcontainers werd gestolen besloot het bedrijf enkele kledingstukken te voorzien van GPS-zenders. De kledingstukken werden vervolgens in een kledingcontainer gedeponeerd.

‘In beweging’

De kleding kwam op een gegeven moment ‘in beweging’ en eindigde bij een pand aan de Corantijn in Zwaag. De politie werd geïnformeerd en agenten van de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid stelden zondagmiddag een onderzoek in bij het bedrijfspand. Bij aankomst wilden twee auto’s net wegrijden. Beide auto’s werden staande gehouden en gecontroleerd. Andere agenten gingen het pand binnen troffen een kledinginzamelbedrijf aan, maar dan waarschijnlijk een illegale versie. Een grote partij tassen en zakken gevuld met kleding. Ook de tas met kleding die voorzien was van een gps-zender. In totaal ongeveer 4000 kilo. Er waren geen personen in het pand.

Litouwen

Hierop zijn de drie inzittenden van de auto’s, 20, 26 en 37 jaar oud en afkomstig uit Litouwen, aangehouden. De auto’s en de ongeveer kleding zijn in beslag genomen. De kleding wordt binnenkort weer ter beschikking gesteld van het bedrijf dat legaal gebruikte kleding inzamelt.