Mobiele Toegangsoplossing van SALTO nu nog gebruiksvriendelijker en flexibeler

SALTO heeft een nieuwe versie vrijgegeven van zijn mobiele oplossing JustIN Mobile BLE voor toegangscontrole. De functionele innovaties zijn onder andere de mogelijkheid tot het toevoegen van meerdere mobiele sleutels in een app, het tweerichtingsverkeer tussen de toegangscontrole software en de app, alsook verbetering van de veiligheid.

Met de ervaring van duizenden installaties wereldwijd heeft SALTO Systems de op smartphones gebaseerde JustIN Mobile Technologie verder ontwikkeld. Belangrijke functies zijn aan de oplossing toegevoegd die de app gebruiksvriendelijker en flexibeler maken.

Het toevoegen van meerdere mobiele sleutels in de JustIN Mobile app is vooral handig wanneer er verschillende locaties zijn. Bovendien kan er per gebouw of eigendom aanvullende informatie worden opgeslagen, zoals afbeeldingen, kaarten, berichten en telefoonnummers. Daardoor is alle relevante informatie op één plek voor gebruikers beschikbaar.

De nieuwe versie van de JustIN Mobile app kan toegangsgebeurtenissen en de batterijstatus van elektronische beslagen uitlezen en direct aan de ProAccess SPACE Software doorsturen. Daarmee komt een soort draadloze online verbinding voor offline beslagen tot stand. In de hotel-industrie ontvangt de receptie bijvoorbeeld direct terugkoppeling over de toegangsgebeurtenissen en zien zij in de software of een gast al is gearriveerd, ook als deze niet bij de receptie is langs gegaan.

De mobiele sleutel wordt voortaan zonder tussentijdse opslag in de cloud, vanuit de ProAccess SPACE software naar het betreffende mobiele apparaat verzonden. De SALTO Cloud is in de toekomst alleen bedoeld voor de gegevensoverdracht. Dat betekent dat mobiele sleutels in real-time in de JustIN Mobile app worden bijgewerkt, dit betreft zowel het uitgeven van sleutels alsook het verwijderen ervan. Tegelijkertijd is de geldigheid van het medium zeer specifiek in te stellen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de veiligheid van de oplossing verder is verbeterd.

De kern van JustIN Mobile BLE is het openen van deuren met de smartphone. Deze technologie wordt gebruikt in allerlei hotels wereldwijd, soms in aanvulling op toegangscontrole met kaarten, maar ook geïntegreerd in hotel management systemen (PMS) of in apps van aanbieders van mobiele diensten voor hotels. De oplossing werkt naadloos met het XS4-platform van SALTO Systems en scoort hoog op veiligheid dankzij gecodeerde data overdracht (AES 128 bit), SSL versleutelde mobiele sleutels en de verificatie van gebruikers. De app is geschikt voor mobiele apparaten met de besturingssystemen iOS en Android.